Sumbangan 15 September 2024 – 1 Oktober 2024 Tentang pengumpulan dana

Élni vagy meghalni?

  • Main
  • Élni vagy meghalni?

Élni vagy meghalni?

Mácz István
Sukakah Anda buku ini?
Bagaimana kualitas file yang diunduh?
Unduh buku untuk menilai kualitasnya
Bagaimana kualitas file yang diunduh?
Értékes, életmentő gondolatok öngyilkossági késztetésekkel küzdőknek.
Fülszöveg:
"Élni vagy meghalni" súlyos kérdés, az ember kérdése, akár 21 éves, akár 80 éves. A súlyos kérdésre elég bátor ez a könyv, hogy olvasójával keresse - nem megadja neki - a választ. Világirodalmi példákban (melyek a valóságos emberi életben játszódnak) igyekszik megmutatni az emberi élet érdemességének értékét. Bizalmat, a reményt szítja fel még az öngyilkossági krízisben vergődő szívben is. Nem erőszakos. Együtt érez az olvasóval. Nem rábeszél, és nem lebeszél. Gondolkozni hív és érezni, mélyen érezni az életet.
A könyv értéke, hogy olyanról és úgy szól, melyről inkább hallgatunk, mint beszélünk. Ha pedig szólunk, csupán dadogunk. Élni vagy meghalni? A kérdés suttogva vagy kiáltva teszi fel a szívünk. Tessék: keressük együtt a választ. A válasz megtalálásában társunk e könyv"
Mácz István e könyve egy egyedülálló, hiányt pótló értékes könyv. Mácz István egy idős, három gyermekes, kivetkőzött római katolikus pap, akit több éve Cegléd díszpolgárának és 4 évre egyszer már polgármesternek is megválasztottak.
Könyvének nagy hibája, hogy egyrészt nem maradt világnézetileg független, mondanivalóját több helyen vallásosan fogalmazza meg: amire nem biztos, hogy mindenki kíváncsi: a nem vallásos bajba kerültekre ez riasztólag is hathat, még nagyobb bajba taszítva őt.
Nagyon nem szerencsés egy ilyen bajba kerülteknek szóló könyvet - még a legjobb szándékkal sem - bármiféle vallási propagandára felhasználni.
Másrészt bár könyvét többször is kiadták, többnyire csak a katolikus Szent Isván Társulat árulta, így jó pár emberhez nem is juthatott eleve el, akinek nagy szüksége lett volna rá.
Mácz István e könyve 26 "levélből" áll, ebből csak kb. 3 az, ami kimondottan vallásos. Aki az ilyesmit nem érzi magának, az ezeken, a részeken lapozzon tovább, és ne akadjon fenn rajtuk, mert a könyv többi részében többnyire nagyon értékes, ateistáknak is ajánlható gondolatokat tartalmaz, melyek valóban komoly fogódzókat  jelenthetnek azoknak, akik öngyilkossági gondolatokkal, késztetésekkel küszködnek.
A könyv nem csak ilyen embereknek ajánlható, hanem biztosan hasznára válik annak is, aki már túl van egy szerencsére nem sikerült öngyilkossági kísérleten; de azoknak is, akiknek még soha eszébe sem jutott az öngyilkosság gondolata, sőt jelenleg úgy érzik, hogy kizárt dolog, hogy valaha is ilyen jusson az eszébe.
Tahun:
2004
Penerbit:
Szent István Társulat
Bahasa:
hungarian
ISBN 10:
963361547X
ISBN 13:
9789633615478
File:
PDF, 525 KB
IPFS:
CID , CID Blake2b
hungarian, 2004
Membaca daring
Pengubahan menjadi sedang diproses
Pengubahan menjadi gagal